Followers

Recent Visitors

Tuesday, May 31, 2011

tamat kursus COMPTIA A+

rakan-rakan seperjuangan

akhirnye aku berjaye jgk menamatkan kursus 3p COmptia A+ dan akhirnya berjaya melangkah pergi dari pengajian di politeknik..yeah..walaupon kursus 3p aku hanye lulus exam 702 sahaje..dan failed la plak paper 701..aduh...rugi betol..
tapi xpelah.yang penting tambah ilmu sikit dari xde langsung..kan..
sebulan ke kelas.sonok sangat.tambah kenalan baru..wah..suke kawan baru..yeah.kawan lame sume jangan wisau..aku lagiiii suke.. kpd Ecah dan mira thanx for the gift yach..very appreciate...;)
sayang korang walopon baru kenal sebulan.semoge kita dapat berjumpa lagi yer..sedih seketika bile ingat kenangan sebulan bersame..maaf kalo ade terkasar bahasa telanjur bicare..okeh...buat Kak Eila , Kak Leha sori yer kalo tercubit2 mse dalam kelas..hehe.pasti akan rindu korang..;)
korang terbaekk lah!!
 semoge jmpe lagi..insyaallah.



study ke maen ZOMBII ni kakak2 kite?hehe
kusyuk study
oh yer..lupe nk ucapkan tahniah kepade yang berjaya dapat warna HIJAU exam haritu..dan kepada yang mendapat MERAh jangan putus asa..mase hadapan ade lagi..(^_^)

Saturday, May 28, 2011

(VIDEO)Ghairah Shah Jaszle dengan Prema Yin??

entry tentang hiburan harini..sangat terkejut dan agak xpuas hati.semakin menjadi2 hiburan melayu skang erk..nk tiru AMerika ke??ish3..jangan malukan negare la...yang paling tak puas hati.video ni  shah Jazle la plak...aku agak minat la mamat ni.sejak die belakon dlm cite asmara tu..tapii lepas tgk artikel ni kat beautifulnara sori yer..aku tak suke kamu lagi dah..opss..macam la mamat tu suke kaw nokk..
korang tgk lah sendiri video die ni dan nilai lah sendiri layak ke video sebegini di malaysia..ini bukan budaya kite di malaysia okey.

mula-mula tengok video ni..aku tak kenal pon siape la Prema Yin ni yer..korang kenal???ape lagi..GOOGLE jer ler...kalo malas nk google..meh aku kenalkan..
minah ni mix Cine + India dan dulu penah menjuarai WHO WILL WIN THE MALAYSIAN TOPSTAR pada tahun 2004..ingat tak??? ke tak tengok? same lah kite. wink** ..aku kenal minah ni pon kat paper jer..suare dia bez sikit jer dari miz nina..tapi miz nina bez banyak la.
tapi hebat gak la minah ni sebab ade lagu dia yang berbahasa melayu bertajuk eyo-eyo 
telah pon diputarkan di salah satu radio di JERMAN.hmm not bad la kan.
tapi agak-agak la kan nak wat video klip terbaru die ala- ala barat ..tak sesuwai di malaysia okeh.

Monday, May 23, 2011

Laman WEb yang mengHINA IsLAm.astaghfirullahal'azim.

ALLAHHUAKBAR...!!! ALLAHHUAKBAR..!! ALLAHHUAKBAR..!!! Hanya itu yang dapat aku katakan.. sedih tatkala mendapat info dari rakan blog mengenai sebuah blog yang menghina islam sebegini rupa..!!
Wahai umat2 Nabi Muhammad SAW.. Bangunn..!! Jangan dibiarkan binatang yang sebegini rupa terus menguasai dunia...  ni dia blog SIAL DAN CELAKA nihh.. Korang boleh pegi tengok sendiri..ya ALLAH..aku hanya mampu berdoa smoga die mndapat blasan yang setimpal dengannya..
Terima kasih diucapkan kepada WAN SANDX dan wancikgumuzik
kerana memberi informasi ini kepada semua.
Kepada korang yang beragama islam... Aku merayu... Lakukan sesuatu supaya blog itu dihentikan..!!!
sedihnye la..
Korang sila buat entri ini dan sebarkan... korang jugak boleh buat aduan DI SINI ok....

P/S : Aku menangis....!!!

Review Nur Kasih The Movie


haritu mse incik syg dtg penang aku xlepas peluang utk tgk movie NUrkaseh..bile lg nk tgk wyg besame..maybe pasni susah dh nk jumpa camni lg kan..
kebanyakan penonton yang datang menonton movie ni sumenye wanita - wanita bujang (bersama kekasih masing-masing) cewahh..termasuk aku.. dan wanita berkeluarga (bersama suami dan anak-anak).
filem ni agak emosional la.mane tidaknye sampai satu babak die yang boleh membuatkan aku mengalir air mate.helo bukan manje ok.tapi sedih kot..ending dia adam meninggal dunia..huk huk
tp mmg bez lah..sbb crite ni xde tergantung macam movie2 lain yang ade..macam KOngsi haritu...bez tapi cite tergantung..hurm..

pada pendapat aku dalam review ini, ia memberi pengajaran kepada penonton bahawa tiada siape pon yang boleh melawan kuasa Tuhan. takdir segalanya..kita hanya mampu berdoa..
insap jap disini ok.
latar belakang penggambaran yang di buat di Jordan tersangatlah cantek wey..tibe2 plak teringin nak pegi bersame incik syg suatu hari nanti..insyaallah jika di izin tuhan..(^_^)
lagu tema nye pon bez.. sangat menyentuh jiwe.cewah..
sesape yang belom tgk cite ni bwk2 la diri pegi tgk..sgt bez
;)

Saturday, May 21, 2011

akhirnye saye jejak jgk Penang HiLL

da lame menunggu saat-saat gini...biala bru 3 mggu jer xjmpe si die..tp rse cam 3 taun xjmpe..
syukur dpt lg bjumpe dgn die..hehe
dan buat kali petame nye saye dapat gak jejak bukit bendera..yeah..dpt nek kete kebal cable..yuhu..
sonok sgt..tq syg..
;)

muke jakun nek kete kebal kabel


saye brade aaaaataaasss paling tinggi d negeri pulau pinang


momuk saye.tq bwk saye.;)

malu lah saye..excited sgt..


saye brade di sini 3 tahun..alhamdulillah..

u see..momuk saye sudah gemok..pipi nye lg tembam dr saye.werk..


amek gmbo sorg2 lg bez.haha

pose kt tangge lah

tgh pk saye yer awk.

da lame sgt kt atas ni rase mcm xnak turun jer.
slame 3 taun kt penang..tahun last ni la aku dpt gak jejak kt sini..pernah cube jejak tmpt ni besame family tercinte tp sygnye mase tu tutup sbb tgh upgrade kete kabel tu..kot? erk...google jela kalo nk taw.hehe..
bez.sejjuk..xmo turun..nk duk situh.nk..nk..nk..kwn dgn beruk..ngeee~

Wednesday, May 11, 2011

tolong vote saye boley??

nk mintak tolong korang sesangat taw...pliz..tolong vote bff contest aku boley???skali ni jew...hehe...like je pon..bukan kene bayar kan?jgn kedekut..boley kan..
sya...
tlg like photo ni my bff contest jgn lupe like page dulu :fanpage butik alesya
u owll nk tuko2 vote pon bole..tinggalkan link okey?
gud lux 4 myself..;)

Thursday, May 5, 2011

tutorial pemakaian shawl (messy look)

hari ni kite nak blajar cara2 nak pakai shawl dengan care yang sangat mudah..xperlu banyak pin dan sangat selesa..bagi aku la kan..he he..
credit to BUTIK ALESYA for dis video
;)
jom shopping kat butik alesya
shawl santek la..
he he

cari identiti sendiri boley?

identiti?ape tu??kalo xtaw sile tanye incik Google syg yer..
bnde yang aku nk merepek kat sini adalah fasal orang yang xboleh nak jadi diri sendiri.asyik nak jadikan identiti orang lain jer pastu letak kat diri sendiri..ape jenis penyakit pon aku xtawu la kan..especially bile nk buat blog..kan..korang sepatutnye jadi diri sendiri bile korang nak menaip cerite2 korang kt blog. buat blog ni memang mudah kan.tp yang payahnye nk keluarkan idea "original" kan.? ha aku pon mengaku ok aku pon jahat.suke gak la copy2 idea org..tp pliz ok.aku takde lah gile identiti org laen sgale...bagi aku,tulis blog ni aku tak pikir langsung pon bape ramai pembace blog aku..korang xsuke korang bole blah..tu jer.janji aku dapat tulis ape yang aku nak dan dapat lepaskan hobi aku ni..
tapi yang aku hot sangat la kan.bile bace sesetengah blog orang yang cube-cube nak menjadi orang lain yang sememangnya kite dah tawu trademark orang yang di copy tu..nampak sangat lah kaw ni mengalami masalah kehilangan identiti sendiri ea?
tak syok la mcm ni ..kalo aku tengok bace ayat mcm nak same je.boring kot aku nk membace nye..cer buat cite laen sikit..

juz be urself la..kalo same 2-3 bende tu nomel lah wey..contoh: nama panggilan diri.macam "awak" "kau aku" dan sewaktu dengannye.yang ni paling biase la nk jmpe kesamaannye.tapi kalo style name nak same.ayat nak same segale..kaw agak-agak la jgk.bezakan la.boleh kan?


korang aku harap xde la yang buat blog cube-cube nak jadi orang lain.cari kelebihan sendiri boley kan?fokus pade satu minat dan perkare yang korang suke jer.jangan tipu diri sendiri..bepijak d atas bumi yang nyata.itulah sebaeknye..
smile owez keyh..;)






Monday, May 2, 2011

Jom ramai-ramai join BFF contest..!!!

assalamualaikum cumew..!!
ade contest syok la..jom kite ramai-ramai join my bFF contest dari blog BUTIK ALESYA jom??
gile syok hadiah yang die nak bagi..dapat duit taw.duit tu nanti korang boleh la shopping-shopping benda yang korang suka nanti.yang paling aku suke,bukan dapat duit je taw..macam-macam lagi leh dapat..wow!!

cara nak join mudah jer..adik-adik sekolah pon boleh join,makcik-pakcik,nenek-moyang ke yang mane larat..hehe..yang penting cukup syarat yang die mintak ni ha...
syarat nye::
1 : korang mesti ade sekeping gambar korang dengan BFF korang.xkirelah gambar bedua ataupon lebih skalipon.janji bersame BFF taw (perempuan sahaje),jangan BF plak kang..haa..
2: send la gambar yang korang pilih tu kat emel  butikalesya@gmail.com beserta dengan nama penuh, no fon dan alamat fesb skali k..
 3: Haruslah berpakaian sopan dan sebaiknya bertudung kan..tapi yang free hair pon boley jer join.jangan wisau..;)
4: gamba korang mestilah kreatif dan menunjukkan betapa rapatnya hubungan korang dengan BFF tu..
5: setelah gamba korang dah di masukkan kat fesbuk Butik Alesya, barulah korang suruh fmly,kwn pada kwn korg ke atau bf korang ke like foto korang tu..

tarikh tutup untuk hantar gamba : 9 Mei 2011 jam 11.30 P.M
tempoh untuk like plak akan bagitaw kemudian.

so,ape tunggu lagi..jom join macam saye..
;)

Sunday, May 1, 2011

mulai hari ini.saat ini.hubungan kami adalah hubungan jarak jauh

1 may 2011 adalah tarikh pemisah antara aku dan dia..thanx Allah sbb telah menemukan aku kepada dia yg selama 3 tahun menjadi teman istimewa aku.aku dah xbleh nk ucapkan ape2 kate trakhir kat dia mse last jumpe tadi.hanye tangisan air mate je hadiah yg aku bleh bg mase die kucup dahi aku dan berpesan kat aku "jage diri baek-baek..kite akn jmpe lagi,jangan buat saye risau ok."
oh damn...airmate aku merempit laju lagi bile nengok kace2 dr mate lelaki berderai..!!!..ya Allah.ya Allah..bntu kuatkan semangat kami ya Allah..hamba mohon tolong dekatkan kami kembali..selalu dekatkan hati kami ya Allah..;(
xde dah aku dpt tgk dia dpn2 mate aku lg dah..hanye bleh dgr suare dan tengok die kat 3g n gamba jer..
airmate aku ni mengalir sehingga dia xde pade pndangan aku.dan terus mengalir sampai skang ni mse duk taip entri ni..sedih ingat balek kenangan besame di penang..semoge saat bahagie kami akan dapat kembali dn mungkin selamanye bhgie ya Allah...
doakan kami bersame..
(>_<)

xbleh dah kite lepak same sbelum masuk kelas kan..love psp..;)

pasni takde dah org nk pilihkan awak baju PADINI,PDI mahupon bG..
saye pon...huk..

>2010< kite akan jauh dah..jage diri taw...;(

>2009< xde sape lg dah akan teman saye nek bas,bli tiket bas..

>2010< kite selalu lepak tepi pantai.picnic same..kan..hope akan dtg dpt begini lagi..

pasni tengok matahari tebenam sorang2 jer..;(

saye pon akan rindu Pak taM..syg kaw paktam..jgn nakal2 taw.

MusIc akTifKaN diRikU