Followers

Recent Visitors

Friday, November 25, 2011

2 : Dia Gadis Bergigi Besi



assalamualaikum...
maka bermula lah satu gelaran baru untuk aku.
iaitu gadis bergigi besi.
baru saje lepas buat appointment dengan doc.dan sekarang cukup 8 jam lebih aku memakai braces pINK u owlz..wuuhuu....tengok gambar ni...
.
.
.
.
.
.
.
buat masa ni tak rase lagi saket macam sakit aku cabut gigi minggu lepas.yang aku hairan,semua orang cakap pakai bendalah ni saket.tapi aku nk masuk 9 jam dah belom lg rase saket.tapi esok lusa tak taw la camane...cume sekarang aku rase agak susah nak bercakap sebab besi bergesel dengan bibir..lame -lame pedih jugak tu.tapi alhamdulillah im still okeh..:)


okey jangan kutuk.nak kutuk jugak tunggu 3 bulan lagi ok...he..
yes gigi tak tersusun..ok aku mngaku, aku macam " Ugly BettY" kan?
fine.tapi betty cantek jugek tuh.trimekaseh.heehee..

pakai braces ni aku perlu teliti menjage gigi aku..sebelom ni yang aku tau jage hanye berus gigi tiap hari jer.tp sekarang aku kena floss gigi,kumur dengan colgate plax dan gune 2 jenis berus gigi khas untuk braces dan gigi.aduh macam -macam..kalo tidak!!! gigi rosak.xcantek okeh.

 pasni aku dah tak boleh nak makan sedap2 lagi..rutin harian hanyalah BUbur sahaje....
agak leceh bukan? tak pelah.boleh jaga kesihatan untuk diet..yey!!..
oh my FAST FOOD..im already missh u..)
.
.
.
.


sekian...dan terimalah senyuman besi senget dari aku.
:)

lurve,

Friday, November 18, 2011

1 : cabut gigi

hari ni cuti.yeah..smemang nye hari yang aku tunggu tunggu..bukan sebab nak berdating okeh.xde mase..
cume ade mase untuk buat appointment dengan doctor gigi sahaje..konon nye nak jage gigi yang sehat..cehh..
sebelum masuk ke bilik doc..ya allah takot giler..mcm2 dalam kepale.
yang paling sedih,sebelom ni kalau nak pegi klinik ke nk p jmpa doc gigi ke memang kekasih hatiku selalu di sisi..kalo bukan Ma yg selalu teman aku tak ade nye aku gementar nak buat rawatan ape2..manje kan??helo bukan manje okeh,tp kaseh syg antare ibu dan anak....hehe..
hape skali pon aku dah masuk 20an..aku perlu dan harus berdikari..sampai bile la nak suruh ma jer ikot blakang kan..he he..
berbalek pade topik sbena aku untuk hari ini..
aku kene cabut 4 batang gigi untuk bulan ini..
hari ni hari pertame dan sebatang sahaje gigi aku buat.sebab aku takott.
lepas cabut darah tak henti henti kua dari gusi..ya Allah.seram sengal..!!

membuang gigi yang tidak bermasalah..mcm buang barang yang berharga dan xrosak.hmm syg kan??..tapi demi kau dot dot..aku harus berkorban.suka sgt dot dot..pdan muke  kaw.tapi naseb baek lah siong kesayangan aku tak perlu di buang..yes..masih manis senyuman ku.okeh jangn jelez.

tengok tu..kosong gigi di belakang..darah pon da xde..suka suka suka..:)
next week aku akan update lg pengalaman aku pasal ni okeh..gigi aku dalam proses pembaik pulih.semoga semuanya okeh..:)


lurve,

Wednesday, November 9, 2011

Saturday, November 5, 2011

polka dot lagi!!!

kasut ni kalo aku pakai gerenti nampak tinggi. jangan perli okeh.aku tao aku tetap comey.hehe..
cantek sioot kalo wat raya haji syiok ni.







OK lah..sbenarnye tak idea nak update belog...juz to say,gudbye u owls..malam ni i da nk balek kelantan untuk berAYE bersama lembu2 sebelom mereka di korban kan...
aku ucapkan
"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"
bye u owlz~


lurve,

MusIc akTifKaN diRikU