Followers

Recent Visitors

Wednesday, April 27, 2011

hB my dear momuk

boo wat kali petamenye menghapdate kan blog besame momuk ku..
sempena bufday boy mlm ni..selamat hari tua cyg...he
3 patah kate je gewe mu nk ucap..
"I LovE u"




sori sgt thn ni xsmpat nk wat surprise kat awk dan hadiah pon xrncang..dhla ni thn last sy ade dekat dgn awk..kan..
we love bG..=)
saye hadiahkan awk kemeja bG yg awk suke tu..senang nanti nk interview keje xpyh susah pegi beli. gpon pasni xleh shopping dengan saya dah..nanti pegi intrview pkai bju sy adiahkan gerenti dpt..hehe.





Saturday, April 23, 2011

seANDAinya...

jom kite berdoa jap..he..ok tadah tangan sume..

بسم الله الرحمن الرحيم

Ya Allah, seandainya..
seandainya telah engkau takdirkan dia bukan milikku..
bawalah ia jauh dari pandanganku..
luputkanlah ia dari ingatanku..
dan peliharalah aku dari kekecewaan..

dan
seandainya telah engkau takdirkan dia adalah jodohku..
milikku..
bawalah ia dekat di hatiku..
dan berikanlah kami keberkatanmu..
agar kebahagiaan yang kami temui untuk hidup bersama.

amin..amin ya rabbal alaminn..
;D

seronoknya zaman kanak-kanak

dah lame x update blog.ouh tersangap lah rindu mengarang..tp xtaw hape nk karang untuk entry kali ni..korg ade idea daq?law ade jgn kedekot sgt lah nk share....ehhe..

ok lah..hr ni aku nk perkenalkan kt korang seorang beby gurl yang sangat somel..alah.korg saket mate ke bace aku tuleh "somel" tu?? rilek rilek..dah hakikat okeh..kik kik kik..
ok jom kenal2 meh..scroll d bwh yer..

5

4

3

2

1


bayi d atas di lahirkan pada jam 4.45 ptg kat hospital kb.name d beri ialah siti nazihah..comel x??haha..
kenape siti? kenape nazihah?..ok..sbenanye timbulnye idea name siti kat depan tu d sbbkan abang aku ni ade kawan baek kat balakng umah namenye siti..kononnye la "kwn baek"...haha..
sbenanye bagi korg2 yg xtaw sbenanye abang aku nk bagi name bayi ni "siti' di tambah belakang nye "isabella"..hah? knape isabella? sebab mase tu taun 1989 tersangatlah femes lagu isabella nyanyian Amy Search.mse tu lagu tu menang juara lagu..ingat x?aku pon xtaw tp cer google cer google..kikiki...

ok.name bayi ini sbenanye siti isabella.eh tidak...name itu tidak kompem d sbbkan xsame dgn adik bradik yg laen..hehe..oleh sbb kakak & abang aku sume nye 'naz' d hadpnnye..make parents aku letak la name "siti nazihah" d surat beranak budak ni...kalo x anak dare ni x d panggil zie d sini yer..opsss..pnjg plak membebel d sini..sori2...ok2 gamba sterusnye..

berbaju kurung bertudung itu ma bayi itu.kakak dan abang bayi trsebut pon ade.yeah..mse ni bru nak pandai bejalan...cer tengok muke beby tu..nmpk risau semacam jer erk..takot tjatuh la tuu..manje.alolo..


tengok tu tengok tu.beby somel itu sgt suke org snap2 gmbo die taw..pantang skali....tp kalo letak beby ni tepi pantai teros menangis tersedu2..sbb die takotkan bunyi ombak..gile fobia btol smpai ke umo 6taun takot ombak..tp skang nmpk pntai je terjun..hahaha.



berbaju kurung d pagi raye.suke baju nie.nk pinjam tp xmuat laa..;0

beby tadi da beshar dah..ni kalo x silap mase p zoo kt pahang..buat muke majowk sbb kene usik kt abang nyer..


budak ini suke maen anak patong..g mall jer mintak dgn abah nk patong..cer tengok die riba barbie doll lah.haha



begamba dgn gaye memegang bunge d tgn..cewah lakonan je ni juz amek gmba.maklum suke begambor..


tgk tu xde bnde len ke ko nk pegang...bunge lagi..haha..maaf budak ini suke mkn gule2 dan sgt nakal smpai gigi patah jatoh basikal sbb kene kejar dgn mum die..tp menten senyum bile begamba..haha
 ok tu jer yg ade...skang budak tu dh jd anak dare yg baek..haha.nampak beno nipunyer yer.!!!!!

dats all..

have fun u guys!!..daa..~
;)

Tuesday, April 12, 2011

TIPS LAJUKAN CELCOM BROADBAND ANDA..

trik melajukan broadband celcom...hehehe..hari ini aku akan kongsikan satu trik untuk melajukan berukband celcom nie yg kebanyakan penguna celcm mengeluh kerana kelajuan internetnya yg kurang memuaskan jiwa...hehehe..aku pon bengang gak kekadang...lps sehari duk ngadap lappy ni..aku terjumpe lah satu tips ni..jd aku share kt korg ea..

korang pon msti alami prkare yg same kn.??sbr jer la ea..hehe..jom try..aku da try..agak la laju nyer..bleh tahan la...juz follow dis step..insyaallah...same lah kite try yer...

1. Download file ini > 
http://www.mediafire.com/?80gin4u7yp6v4d2
2. Selepas download file tersebut. extract guna winrar.
3. klik kanan pada fail “lajukancelcombb.bat”,dah klik korang ekstrakkan pada mana2 disk,cth"disk D"
4. pas tu korang klik pilih edit lagi(edit kt note tu)
5. Tukarkan “10.177.52.103″ tersebut dengan ip korang
6. Untuk mengetahui ip korang  secara tepat. sila klik start>run … taip cmd > enter … akan keluar command prompt … taip ipconfig/all
7. Sila lihat contoh gambar di bawah untuk mengetahui ip korang tu..
8. Siap
9.dan save...ok dah camtu jer..hehehe..ringkas ajer lah..korang try lah...kalo-kalo trik ini boleh membantu untuk melajukan lagi berukband celcom korang tu...
SELAMAT MENCUBE...;)

Monday, April 11, 2011

penang ke teluk intan ke teluk batik ke lumut

the most beautiful moment...
sebelum anda scroll ke bawah , beta nk bg pesanan dulu..sesiape yg xlarat or saket mate nk tgk gmba2 d bwh anda tidak di pakse utk melawati tanah beta okey..






























betolak balek ke penang
trimekaseh byk2 sudi tgk gmbo2 kt tanah beta yer.nti beta pon akan mlawat n komen2 kt tanah korg plak..korg hepi dgn beta..beta pon hepi dgn korg..korg xsuke??beta xkesah..;)

Thursday, April 7, 2011

Malam PRA graduan sesi dis 2010.

7/4/2011
mlm pra graduan bagi bebudak sem last sesi disember 2010 di adakan di Kulim GolF & Country..aku drive sndiri dari umah kat permatang pauh ke kulim..xde jauh sgt tp bleh la stgh jam kot...
malam tu sume glamor u..kt bwh ni gmba2 dgn dak kelas aku yg ensem n lawa sumenye..;)







my bodyguard

bukan vintage tp gothic.

besame cweetie farihan







we all black



oleh kerane kami x bkesempatan nk mnyambut pra graduan besame,lps balek je dinner kami ketemu..weee~
kami smbut bedua bwh bintang dan bulan yg menyinari mlm..cewah jiwang plak ek.


matamu hatiku

MusIc akTifKaN diRikU