Followers

Recent Visitors

Friday, December 31, 2010

(part 2)AZAM TAHUN BARU


HAPIE NEW YEAR SEMUA....mai smbung cite mggu lps jom,.mlm ni nk p tgk bunge api kt ne??aku sambut kt pdg kota besame incik sayang..hehe..ok tu cite esok2 je erk..sambung topik..
Wey,Penting ke nak berazam-azam nih?..
Penting la beb..ape xpnting nye. azam ni sebenarnya doa kita.niat kite dlm hati kn.niat tu la doa…tp dsebab tiap2 kali nk masuk tahun baru kite kerap duk dengar ‘AZAM TAHU BARU’, sampaikan bnde ni cuma jadi benda yang tak penting lg dah.. kalo nk buat,buat je la azam…xde org marah pon..ade aku kesah?tp nak buat betul2 entah nye jadi ke tidak.btol x?.hancus segale..
Tips supaye azam tu bkn hanye tanam tebu d tepi biri2..eh maap..**bibir.
1. xpyh duk azam lebih2 la…ikot keupayaan jela..mak suke.
2. pijak atas bumi yg nyata..jgn nk prasan lebih ok.
3. anggap la azam tu amanah untuk diri sdri jgk bru btol.
4.ape kate taun ni azam kite tules kt satu note/kertas.hak3
Ok la uoLss..takat ni je dlu..pape pon, aku ucpkan selamat berazam baru dan selamat tahun 2011 erk..bagi kaw kaw yg xmo berazam tu lantak kaw lah.ade mak kesah ke.tp aku nk psan la jgn nk mngate kt org yg ade azam tu dgn kate2 sinis”eleh,org azam die pon nk ikot sgale”..same2 la kite yer.jgn gaduh..haha..
pnjg labor plak aku duk potpet ni.kang ade yg boring plak kn.k baibai uoLss..

Thursday, December 30, 2010

MEROYAN

org kate meroyan sbb ilang anak..tapi aku??meroyan sbb ilang tepon..???..
xde ayat lg dah nk becerite tntang hal ni..sadis.tpon yg baru gune hanye 6 bulan jer dah ilang...dasar penyangak xgune.DAMN!!.DAMN!!!...DAMN....smbutan new year yg sadis taun ni..hurmmm..
bole ke aku dptkn balik tpon aku tu dr pnyangak tu?;(
;(

Monday, December 27, 2010

(part 1)AZAM TAHUN BARU

Helo uolss…hrni nk crite tentang TAHUN BARU..skema ckit tao note ni..haha..aku nk skema??skema la sgt.!!OK2 uOLLs,aku nk tye ni..Ape  AZAM TAHUN BARU atau NEW YEAR RESOLUTION uoLss???,bagi aku new year..da dgr ayat pon tao..kalo dah baru sume la smgat kn?? Org kata nak buat benda baik tu tak payah nk tunggu tahun baru ke bulan baru ke, tp tu la masalahnya,kite kan...kalau betul2 buat takpe jugak. Kan? Kan?..jrg la law ade pon kN??hee..pngalaman sdri tao la beb..ok kt sini aku snaraikan macam2 pendapat tentang new year resolution ni..kaw bace jela.msti ade yg same dgn kaw kn?antara pndpt itu:
  • Tak payah nak berazam2 lah. Buang mase je.awl2 bole la.
  • Tak payah tunggu tahun baru kalau nak berazam ni.
  • Kecoh apa masuk tahun 2011 baru nak berazam. Tapi nape kalo nak masuk tahun 1432(taun islam) takde pun nak berazam2.
  • Ia cuma satu budaya biasa bila tahun baru tiba.
  • Azam tahun lepas pun tak buat2 lagi wey.
  • Orang berazam, dia pun nak berazam. Tapi last2 azam tinggal azam je laaaa ngek.
  • Hanya sekadar ikut-ikutan semata2…eleh ikot kawan je kaw.

Wah3, semuanya berbunyi negative bukan?? *gelak tekekek2*
Tak kiralah kita nak berazam time bila bila pun, cuma bagi diri individu, tahun barulah paling senang kita nak berazam2 ni kan..??nomel la tuu..

Wey,Penting ke nak berazam-azam nih?
cite ni aku smbung mlm new year nti.ok..azam tahun baru(part 2)

p/s:: maaf ye.sgale yg ditulis xdek kene mngene dgn lmbu,kambing atau haiwan sewaktu dgnnye..
segale kekasaran atau unsur2 yg negatif harap dimaap..bepikiran jgn kolot ok?hehe..
bye2!

Saturday, December 25, 2010

giLe-gile remaja wif roomate

weekend yg penuh riang riA..ahaa.
ape aku buat yer?
hr ni xde kua mane pon..duk umah je.n td pegi pasa malam.beli shawl lagi u oLLs..
ape lagi..brsnap2 gmbo ler dgn roomate aku yg jgk gile gile..bukan gile ok.tp gile2..hehe






yeah..tu je sempat snap..lps tu ade org ketuk pintu kat lua..kantoi..!!!..
xdpt nk troskan photoshoot scare haram..
keesokan harinye...photoshoot lagi...
muke aku yg di tacap oleh akak liena


shawl crumple..ala2 wane pelangi.
ade x gaye fasha sandha?wee~
suke style bgini sbb sgt ringkas tp stylish

inner cotton yg muncung2..buat kami slese..
anak pak arab ke?
bye uoLss..;D

Monday, December 20, 2010

SHAWAL

ehem..helo sume...
note kali ni x bez sgt..saje nk wt gempak..ceceeehhh..
nk cite pasal shawal sperti mane kt tajuk d atas..da nk raye ke?eh ni bln puase ke??..hrp besabar ye.aku salah eja je tu..
sebenanye tajuk die shawl anting2.'
x ke pelik tu kalo time2 cenggini nk cite psal shawal plak kn.nk raye pon lmbt lg..ehek2.
hrtu aku ade p usha2 tdung tao..sbenanye da lme kot nk pkai.tp confident xdek.tp kali ni aku keraskan hati pkai gak.
shawal anting2.eh cilap lg hrp maap yer.:D

1st tym kua dgn mr syg aku mngenekan shawl anting.wah,kelainan terserlah..tp hampeh..
mentang2 u xpnh tgk i cmni u bleh ckp xpcaye i gf u yer...xpe2.
cover nmpk kurus d bhgia muke.

u pndg2 i pelik mcm xpnh tgk i jer erk..wey korg jgn igt die pndg aku sbb cantek la..abeskn dlu dgr aku nk cite ni..ha sile sile bce lg yer....
aku terpelik jgk org pndg pelik cmtu..bile tye die..die bleh tye aku nk kawen??hah?adakah ini crown?bkn shawl ke aku pkai?bile tye lg,amboy2 sesodap raso je u kate i boolat yer..ok i tao i boolat bile pakai bndalah ni.jgn slhkn i..mrh la shawl ni.;P..ah xpela.xkesah.u kate ape pon i trime.skurang selebihnye aku bleh sdr diri sikit kan..xde la tggi diri jer.ehem mksd aku bangge diri ok..aku tao aku da xbleh tggi..ckup2.sudah yer..
weyh mslhnye sesuai ke aku trus berpenampilan begini?jwpnnye aku pon xbleh nk ckp.jd...kite tggu dan tggu hr yg akan dtg yer....
bye uOLLss..

Thursday, December 16, 2010

beby kecik dah dewase..

helo..
mcm biase punye ayat..dah lame xupdate note.dan mcm biase punye alasan lah..line berukband aku yg sgt slow macam sipot babi pnye jalan...sipot lg laju kot..perhhh..sbr jela wokk..terbantut ketinggian eh terbantut sume idea2 nk membebel2 kt sini..xsuke mAK...
ok hentikan bebelan mengarut.kite mulekan resepi kite tajuk kite pade hr ni..iaitu beby kecik da dewase..
sape beby tu?sape die?comel ke?kuiit ke?kiutt ke?opss..korg sdri punye jwpn da adekn?ok2 xpyh gtaw aku tao.ckup2..sudaaa.xpyh.hentikan.. :p
yeahh..aku la beby tu..ape beza nye aku dgn skang??dan ape same nye aku dgn skang??haaaa...
yg bezanya??tgk sdri gamba bwh ni..
haaa..cube kaw fokus tang mulot..xtahan tetap same wokk..try usha lg ape yg same?opss..dulu gelap ye?skang smakin puteh..haa..cop..kamera dulu2 cahaye xterang ok.kamera  skang da canggeh..werkkk..
ok sy ngaku sy xbesar2.besar d sini bkn gemok yer.sesaje nk perli ea..xbesar2 mksud nye kecik la.kecik mksdnye xbsar.wah3...katenye boipen sy ni "katik".yer sy pendek.tidak.sy xsuke ayt itu..sy bukan pendek.sy katik ok.mcm ayam seramai.serama..xkesah la tu sume..jnji sy lurus..eh cilap..jnji saye kurus..i likee...wee~~~
k lah da penat.bai bai..

;D

MusIc akTifKaN diRikU