Followers

Recent Visitors

Monday, December 27, 2010

(part 1)AZAM TAHUN BARU

Helo uolss…hrni nk crite tentang TAHUN BARU..skema ckit tao note ni..haha..aku nk skema??skema la sgt.!!OK2 uOLLs,aku nk tye ni..Ape  AZAM TAHUN BARU atau NEW YEAR RESOLUTION uoLss???,bagi aku new year..da dgr ayat pon tao..kalo dah baru sume la smgat kn?? Org kata nak buat benda baik tu tak payah nk tunggu tahun baru ke bulan baru ke, tp tu la masalahnya,kite kan...kalau betul2 buat takpe jugak. Kan? Kan?..jrg la law ade pon kN??hee..pngalaman sdri tao la beb..ok kt sini aku snaraikan macam2 pendapat tentang new year resolution ni..kaw bace jela.msti ade yg same dgn kaw kn?antara pndpt itu:
  • Tak payah nak berazam2 lah. Buang mase je.awl2 bole la.
  • Tak payah tunggu tahun baru kalau nak berazam ni.
  • Kecoh apa masuk tahun 2011 baru nak berazam. Tapi nape kalo nak masuk tahun 1432(taun islam) takde pun nak berazam2.
  • Ia cuma satu budaya biasa bila tahun baru tiba.
  • Azam tahun lepas pun tak buat2 lagi wey.
  • Orang berazam, dia pun nak berazam. Tapi last2 azam tinggal azam je laaaa ngek.
  • Hanya sekadar ikut-ikutan semata2…eleh ikot kawan je kaw.

Wah3, semuanya berbunyi negative bukan?? *gelak tekekek2*
Tak kiralah kita nak berazam time bila bila pun, cuma bagi diri individu, tahun barulah paling senang kita nak berazam2 ni kan..??nomel la tuu..

Wey,Penting ke nak berazam-azam nih?
cite ni aku smbung mlm new year nti.ok..azam tahun baru(part 2)

p/s:: maaf ye.sgale yg ditulis xdek kene mngene dgn lmbu,kambing atau haiwan sewaktu dgnnye..
segale kekasaran atau unsur2 yg negatif harap dimaap..bepikiran jgn kolot ok?hehe..
bye2!

No comments:

Post a Comment

MusIc akTifKaN diRikU