Followers

Recent Visitors

Saturday, September 25, 2010

puJAAN MALAYA

xde ape cerite mnarik utk d kongsi hrni..kalo kongsi kisah cnte kang ade yg sonok nk bace xpueh ati..repot merepot laa..apela..benci kot org bz body cenggitu..papepon lantak korg..ni blog aku..bkn kaw punyer.jelez?
jom layan lagu ni..bez.sape pujaan malaya aku?khas utk kaw sowg je..=)
Adzrin Adzhar - Pujaan Malaya

Pujaan malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati dihantu bayangan mu
Rindu termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta bercampur curiga
Kerna kau satu-satunya
Pujaan malaya

Hei sayang ku
Akulah pemuja mu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

( ai yai yai yai )

(Korus)
Tiada apa dapat menghalang
Tiada kau aku gila bayang
Tiada cinta mu ku tak senang

Cemburu resah ku tak menentu
Diri mu segalanya sempurna
Oh kanda sungguh aku tergoda
Pujaan malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cinta mu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cinta ku
Come on my baby
Let's get it on

Terbang cinta mu buat ku layang
Renyuk resah bila kau pujuk (Ow ow woh)
Mama bilang jangan ku percaya
Lelaki akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

(Ulang korus)

Cemburu
Ai yai yai yai
Resah ku tak menentu
Diri mu pujaan malaya

Saturday, September 18, 2010

kembaLi ke sekOlah..=(

packing brg untuk kembali ke sekolah poli dgn hati yg tidak rela..oh tidak...
pasni mule kembali penyakit letey,malez,stress,tension dan sgale macam jenis penyakit negatif.hahaha..
ape2 pon tjadi aku tpakse n harus lalui jgk hr2 yg mendatang ni..sbar ye.taun dpn kaw nk beh blajo da pon.t kaw sedey plak bjauhan dgn buah hati kaw tu.


cenggitu la.. lumrah hidup.walo perit,pahit, masam,or susahnye hdp sbg student, kite totap jgk kne lalui sume tu.xleh nk lari..kene ingat!!!bkn kite je yg susah ,cube pk org len pon hdup lg susah dr kite..ceceeehhhh!!!skema plak...ni pesanan dr buah ati aku en.mohamad nazmi.tq sbb kau pmbkr roti smgt aku.lebiu lah..=p
dah..dah..siyes ok. kaw sdar x,bile kite tgh blaja kite mst kate "lambatnye nk abes blaja.da bosan"...hah bile kaw da abeh blaja nanti msti kaw kate "oh sronok betul zmn aku blajo dulu.xde tension dgn keje ni."..ish mcm2 la prangai org ni kan..tmasuk aku jgk pon.


ape pon,trime kaseh buat awk2 yg slalu d smping sy d kale susah dan sng sy.oh tq buat farihan,ecah n mira yer.korg tman susah sng saye.muah3 walo korg busuk pon..bg yg ade tym aku sng shje tu bole blah kpale.trme kaseh jgk erk.pepon korg ttp kwn aku.syg korg.

Friday, September 17, 2010

diNNer bsame FAmily terchenta

malam ni mlm last aku kt qlate..sprti biase sok mlm da kene balik penang.wat ape??wt pe lg siyah oiii...p blajo ler..ergghh..tym jd student ni mmg la ase bohsan nk blaja..betol???jgn nk tpu.kaw pon ade jgk bosan kn?
aku dpt agk la nti aku abeh blajo mst aku rindu sume ni.walo pon ade pahit sklipon..haha..
oleh kerane mlm last aku kt cni,sOb3 =(  abah maw blanje kami satu fmly dinner kat lua wey..vallawookk.bez uh..kbetulan hrni aku puase ganti sunat,mmg sonok la.bkak puase d lua bsame kuage wlopon aku je yg puase.kah3. abah bwk kami mkn kt restoran Tarbush. name pon ala arab gitu jd sume menu dr negara arab okey. kaw jgn mengader nk order Chicken chop plak.


lupe plak ape name food ni.saye xmkn nasik.konon diet.

ni bukan kami order.salah meja kot.ntah ape die anto.
mcm nasi tp kdg nmpk cm mee
abg aku kalo bab posing mmg xspoting.

daging kambing panggang..perh..
sronok tgk tok lalu makan mcm ni..=)
air bandum cincau & daging kambing msak merah
(ma punye)
 makan ye ma..
ni je gmbo yg sempat aku amek.sbb da xsbr nk mkn..hehe..lapar la puase kot kaw pon..
ape pon sonok giler kalo dpt cmni bsame fmly tol x..kenyang gile walopon aku xmkn nasik.hanye meratah lauk.hobi aku yer.ngeee~
PEACE!!
stakat ni saje utk hrni..tq kerane sudi jenguk2 yer..
SEKIAN.




Wednesday, September 15, 2010

31 ogos 10



ptg sblm mlm..
pas balik kelas projek singgah kdai kek nk bli due btg lilin 4 clbrate annvrsary ke 2 bsame naz..ahaa..romantik bukan?opss romentik je ok.bkn jiwang....
mlm sblm pagi...
beciap2 utk kua date besame buah ati..jnji kui 8 stgh..tibe2 tuko plak ckp kul 9 mlm..haih..aku da nek heran dh..tp wt dek jela..nk wt cmane da org ajak kui 9....=( 
-kehampaan-
kui 9 tepat aku turun bwh da tgk naz da tepacak kt dpn tu..
aku layan jela.xmo pk ape2.takot pe yg hepi tuko jd sedey plak mlm tu..haha..yg si apiz(kwn kpd naz ) sebok suh naz blik awl..jeles ea????hek3...
destinasi 1
ke J.J. utk mmbayar sgale utang yg ade bapak ghimau rmai org bepusu-pasu kt j.J..copim raye dgn mdeka skali kot..
destinasi 2..
begerak ke pulau...kemane la die nk bwk aku ni ea..aku ikot jela org bwk kn.yg penting aku ckp maw tgk BUnge api

cinte antara kite..

muke bdk due kt dlm gmba sbelah ni mmg xle blah.tesengih2 mcm kerang busuk..hepi sgt ke wey?jgn...t kang tuka jd airmate blik t...uik...
jam 10.35 mlm..
smpai kt QUeensbay mall, mamak aih.rmai org senah oi..mne xrmainye mlm medeka kot.kaw pon.igt kaw je ke leh date..haha..
operasi mncari tmpt letak kereta mghampakan kami..maka kami mngambil kputsan utk ke pdg kOta plk..aku bkn drive jd aku rilex.haha..
jam 11.05mlm.
jln yg sgguh sesak.tp tetap tenang sbb org trsyg ade d sisi..
yaarggghhh...
akhirnye dpt parking jgk kt pdg kota..yuhu...
jauh jgk tmpt parking dr tmpt lepak..tp sronok jgk jln kaki jauh2 ni.da lame xjln kot..tkenang zmn2 muda mudi dlu tym sem 1 ke mane2 je kami pegi jln kaki je.sedor diri ckit..skang ade trnspot kaw sombong eh ta nak jln..hamboi2.!
menantinya saat 12mlm..
sblm jam 12..kami lepak2..ntah hape yg kami borak pon xtaw..sume yg tkua hentam jela....sonok kot borak tym tu.tgk rmai org tgh tggu nk smbut mdeka.xkire bgse..negro,cine,jepun..pnjang kate wrge asing pon smbut jgk lah..
sebok bckap smpi da lebeh 12.10pg..adeyai..bile naz nk wish ni.
"hepi annvrsry ke 2 syg,smoge hbgn kite smpi kawen.xmo majuk2 lg ok"moge2 lah kn..tp xtahan die suh jnji xpyh majuk?bole ke senah?xle xle...
walawookk..hepi la tu...gile xhepi.lua mmg malu kot.tp dlm hati.sonok ase nk mlompat je..dhla dpt adiah..so sweet syg..tq taw..xsgke ati kamu yg xde prasaan tu rupenye ade bebunge jgk erk??haha...ptot la td lwat nk kua ek..rupenye kamu kua dating dgn apiz dulu bli bnda tu yer...ooOO..
hmm,,plan aku plak nk psg due btg lilin mlm ni xmnjd..adeh..hampeh toi.."soe yunk sy xbwk lighter.ade lilin je "
xley psg pon lntak la jnji aku tnjuk pon da puas hti...

hamboi2 kaw..org sebok duk menjiwai hr kebangsaan kaw sebok duk menjiwai watak drama ek..!!

pagi slepas 12mlm..
hah..sudah lengang org2 d sni...kami pon mngambil kptsn utk ke queensbay mall plak..yey!!..hjat aku nk g fun fair kt ctu akhrnye tcpai jugak...1st masuk kami tgk aje dorg sume men....yay nmpk sonok je senah.
naz ajak aku p nek menatang sotong tuh,..naz pnye pasal aku ikot jela..abeh kaw nk suh aku duk sorg kt bwh tgk die je nek..wuu..tidakk.

duk je dlm mangkuk tuh aku da ase bdebor2 dh...tu dia stong dh mule pusing dh..aku lgsung xbkak mate kt ats sane tuh..kaw dh taw gayat kaw nek jgk.....makin lame makin laju makin penin aku d buatnye..yg si naz plak x abeh2 memekik je kt atas tu....aku yg tlampau tenang ni da xreti cmane nk mnjerit...kalo kaw mnjerit pon bkn kua suare..kua muntah kot..derrr..ape yg smpat aku kate
"sumpah org xmaw nek dh mnatang nih"
hah..ni la mnatang suton yg bjaye wat aku muntoh..yerk
=P
dlm hati aku ni xde bnde len dh duk pk..hnye pk bile kaw nk brenti sotong wey..aku xtahan dh ni..xtahann..arrggghhh..
bile bnti jer ,aku dah xtaw bnde ni mmg btol2 benti ke atau mmg kpale hotak aku ni je yg xbenti2 lg bepusing..gile kaw xpusing?aku ni dh ibarat tepung dgn telur yg di putar2 oleh mesin untuk djdkan kueh raye...
mmg xtahan.turun je aku tros xlyn naz nk p cri tmpt baek punye..kaw pk ape??jgn pk plik..aku nk muntah la wey..
leganye bile dh kua sume loya aku..naz da nebes dh..haaha..spe suh kamu ajk sy nek menatang tu kn..hehe..
walo ape pon..sy hepi sgt luang mse sy bsme awk naz..hepi sgt yer..mmg sronok smpai tmuntah kaw senah..
hmm takat ni udah ler cite..kalo cite byk2 pon kaw bosan kn???.ala xsuruh kaw bace pon ...ahhaha...ni sbg diari n tmpt untuk aku mluah.hrp mklum yer.
tq utk sumenye yunk..tq sudi kua n bwk sy jln2..hehe.kngn yg xkn sy lupekn smpi bile2..
smoge saat ini dtg lg.....amin...

MusIc akTifKaN diRikU