Followers

Recent Visitors

Tuesday, May 29, 2012

lastly..DslR in my hand..

 
lastly,dapat jugak ape yang di impikan selama ni...Dslr wey..ok sbelum ni hanya dapar pinjam saje..tp kali ni kau milik ku.haha..
 sebelum ni juz snap guna fon.ok la drpd xde kan..
sekarang ade jurufoto sendiri.everyday we snap our memory..yayy...;)

walopon dlm keadaan tidak ready..haha..
muncung wokkk..

Monday, May 28, 2012

Me & braces : 6 bulan berlalu...waahh..da prubahan.

assalamualaikum..
lame sgt x update blog.dan dah jarang sgt blogwalking..rinndu sgt.
d sbb kan malas nk on9 pakai lappy..skang nak try hupdate belog melalui android sy..weee~
nanti insyaallah da bole layan belog slalu..;)

bercerite ttg braces.bulan ke 6 sudah berlalu.seperti yg docter janjikan..gigi aku da cantek wey..alahai asyik nk senyum tnjuk gigi jer ase..haha
utk kali ke 6 aku try style lain ckit..di bahagian atas kaler kuning dan bawah puple..:)




bulan ke 7 aku da xtaw nak tukar kaler ape..jd untuk kali ke dua aku pakai lg wane merah..febret kaler.:)





 ade idea x untuk bulan depan nak pakai wane ape erk??.ermmmm..



Sunday, March 18, 2012

me & braces : 4 & 5 bulan di dakapan besi


assalamualaikum cinta..
opsss..sori.salah time..hehe..maklumlah semalam bru lepas tengok cerite 7 PETALA CINTA.
agak menarik kate2 dia.dan cerite pon boleh tahan jugak lah..tapi kesian kat si dia terpakse tengok cerite jiwang..sorry.jadi jambu sekali sekale pe salahnye...wahaha
uik..ni bukan topik utame kite..
beralih kepada tajuk kite pade hari ni..
sekarang dah tak de mase nk hupdate belog stiap hari.jadi untuk bulan ni aku gabungkan untuk bulan lepas n bulan ni..boley kan?he

4 bulan di dakapan besi

juz nk share perubahan gigi aku selepas kali ke 4 tukar besi ..
kali ke 4 aku pilih kaler block..pink + biru..cantek cial..he

ingat tak entry bulan yg lepas..gigi tu ade jarang..tp dlm mse sbulan je gigi da rapat balek..yey..xmalu nk senyum da..

tapi yang xpueh hatinye,gigi yang brade di dalam tuh..
masih malu malu nk kuaq kot..oleh sebab degil sangat.kali ni doc ikat besi tuu lagi ganas..
tarik getah sampai ke gigi belakang..auchhh...sakettt.. :(
xsbr nk tunggu bulan yang akan dtg nanti..


5 bulan di dakapan besi

bulan ke 5..
pilihan warna dari permintaan seseorang..ok aku tunaikannya pada kali ni..
niat nak pakai warna ungu pada hari konvo ni..tapi dah lambat nak mampos lagi konvo tuu aku pilih bulan ni jelah..
sori agak blur sebab enset cikai..
tengok tuuuu tengok wey..gigi da nk tesusun rapi..weeee~ sukanya...
gigi yang pemalu tu pon nk kua dah..
bulan ni doc da mule kikis gigi aku yang agak pemalu itu..beserta dengan siong di bahagian bawah..tujuan? untuk gigi pemalu senang beratur sama dengan gigi yang laen.cewah skema wokk..

sekali lagi snap..cantek x?hehe..
ok la u owlzz..aku sgt bz dan telampau bz dgn....
ok fine..memang bz dgn tido..
hehe..

bebaiii...
(+_+)

Wednesday, January 18, 2012

Me & braces : Selepas dua bulan


assalamualaikum u oulzzz..
sebulan sekali jer dapat hupdate my diary on9 ni.
bukan tak nyempat tapi line tak berape nak bahek dgn aku skang.>kaw saje nk suruh aku tambah Speed kan celcom!!<
pejam celik pejam..kite dah 2012.entry tahun baru tahun ni tak ade.sibuk dengan membute ok.hehe
so, belom terlambat untuk aku wish u oulzz "selamat tahun baru"..

tahun baru dan bulan pertama dalam tahun 2012, hari ni cukup 2 bulan dawai-dawai besi berdakapan di gigi aku..bulan ni kaler MERAH u oulzz..HOt braces gituwww!!
untuk bulan ni punya saket boleh tahan jugak lah.
mase doc ketatkan dawai-dawai tu,saket sampai ke kepale di buatnya..perghhh..
semakin di ketat semakin aku rase sendaaattttt sioott..
naseb kaw lah.
so , bagi sesape nak pakai.sile kan..tak rugi merase keperitan yang jarang orang lain dapat taw..kire special case lah..untung ape?hehe

senyuman aku masih lagi senget.erghh..minah senget rupanya..(*_*)
gigi dah ada perubahan..sudah jarang di situ kan?
:)
lambatnye nk tunggu die bejalan bagi same ni..tak sabar dh.
.
.
.
.
.
 ehem..bleh tak nak cerite satu perkare hot hari ni..
saye dapat hadiaaaah..!!
nak ucapkan terima kaseh kat akak Liena sebab hadiah kan saye Beg dan Baju POLKA DOT...
tQ so much.
tak sangke pengaruh Polka Dot aku bole membuatkan orang jadi ingatkan aku bile tengok benda bercorak dot dot.hehehehe..


  
okey
thanx for reading..
daaa~

Wednesday, January 4, 2012

Cuti-Cuti Malaysia : Bukit Merah Laketown Resort

assalamualaikum.
cuti kali ni kami pergi bukit merah..
ok mengaku setelah hampir 3tahun lebih kat penang.baru hari ni dapat jejak ke bukit merah.
jakun okey.
seronok sangat.
kami hambek pakej untuk semua sekali.
 orang utan island ,  ecopark , waterpark  , chairlift / skycycle
price : RM 68 seorang.
habes badjet nak beli telipon.
tapi tak pe lah.enjoy..:)



















sayang sekali kami tak sempat nak snap gamba dalam waterpark..erghh..
aku pantang tengok air pancut2 cantek sangat ..teros lupe.
mandi -mandi jemurkan badan sampai tutup..he
enjoy sangat..
thanx to him.
(@_@)

daaa~

Wednesday, December 28, 2011

Pesta Penang

assalamualaikum
haritu kami pergi pesta penang.!!
best sangat..sape belom pegi lagi?rugilah.
barang-barang semua murah giler.
naseb baek aku belom jadi giler jer.
okey,sepatotnye entry ni 22 desember.oleh kerana tak menyempat sangat nak menaip.maka terpaksa hupdate selepas semua selesai. adeh!bajet sibuk memanjang~

rumah MinangKabau

kat pesta banyak gerai-gerai bez.murah pulak tu.
eh giler benda tu harga rm5 jer??walawey.hambek teros.benda ape?
korang kena pi sendiri lah tengok..wahaha..
aku tak ade benda lain dah kalo shopping mesti ajer beli baju.
pecaye atau tidak, baju cotton POLka dot hanya RM50 sepasang.
gila polka punya murah!.aku tengok kat tesco haritu RM100 kot.


selain dari jual-jual.kat sini pon ade fun fair.tapi maaf,tak murah..mahal!!.baek shopping dari maen..
aku dan incik syg naek roller coster RM22.muraaaaaaa sangap kan?errrrr..


oleh kerana nak pegi Icity punye jauh kat KL tak dapat-dapat lagi..
so kat pesta ni pon ade Taman lampu jugak okeh.ala-ala icity gitu.janji ade lampu-lampu kat pokok..jangan nak heran sangat kat icity aje yang ade.hehe..
tapi sayang DsLr tak ade.so snap-snap gune telipon je mampu.







terpakse dongak sebab..comel.hee


nak pegi lagii!!!..
bezzz..
peliz bawak saye..
(@_@)

Sunday, December 25, 2011

Part 2 ::Love Story With A Happy Ending

assalamualaikum..
sambungan untuk part 1....
banyak sangat gambar wedding mariyah yang aku nak kongsi.
aku cuba akan upload tapi bukan semua lah..line sangat slow sekarang.maaf okey.













































.
.
.
.
.
.
ok da abes..
masih ade lagi gambar yang tak dapat di upload kat sini.
tapi aku rase cukup dah kot.banyak-banyak nanti korang buhsan plak kan.
ok terime kaseh sudi datang.







special entry to : mariyah dan suami (epul)
"tahniah ..
semoga korang bahagia buat selama-lamanya dan selamat menempuh ke alam perkahwinan.
dah dapat beby nanti jangan lupa khabar kat kawan-kawan.(penting ke?errrrr..)
epul sila jaga isteri anda paling terbaek okeh.hehe..
weloveusomuchmariyah!!
kitorang akan merindui saat kita bersama."

bebai allzzz....


MusIc akTifKaN diRikU