Followers

Recent Visitors

Monday, January 31, 2011

maaf yerr..

helo uOLss..
nk gtaw sal entry yg aku post smlm ni..harap maaf yer sume..bkn 50 helai shawl tu utk stiap org yer..tp 50 helai utk pesrta..jd xpasti la brape yg kite dpt nti..sowi kalo tersilap phm d sini erk..:)
maaf banget...
k bye bye..
;)

siapa nak SHAWL FREE???..cepat cepat..

assalamualaikum sume..
title entry kali nih betol- betol buat readers blog menjadi tertarik..cewah.aku sendiri pon tertarik tu sbb aku wat entry ni..korang nak jugak x??..aku join 1 contest dari BUTIK ALESYA.sebuah butik online yang menjual pelbagai jenis tudung taw.dan untuk pengetahuan korg jgk aku dah byk kali shooping shawl teros dari rumah owner BUTIK ALESYA ni.
so dapat pilih shawl dengan puas hati skali..haha.sumenye berkualiti taw.pecayelah..
bagi yang kurang badjet boleh join contest yang di anjurkan baru baru ni.rugi xjoin taw..mudah sesangat untuk dptkan antara 50 shawl to giveaway....wah wah wah..sape lagi yg dpt bagi shawl free kat kite kan?
nak shawl cenggini??jom
 apa yang korang perlu buat adalah buat entry seperti aku ni.promot betol nih..hehe..
okey korang, untuk dapatkan shawl ni korang sile scroll down lagi yer :
ikot step yg diberikan taw

Step 1 : Become a member of butik alesya ~shawls & scarves fan page di Facebook dan tiru macam aku jd follower kat blog ni www.butikalesya.blogspot.com 


Step 2 : korang kenalah buat special POST to promote BUTIK ALESYA at your blog mcm yg aku wat ni la.... 
p/s: bagi yang xde blog.berite baek jgak utk korg wey..korang jangan ingat korg dah telepas peluang ni taw..korang jugak boleh wat entry macam aku ni kat NOTE di Facebook korg tu..xpyh dh aku nk tunjuk care nye kan?pandai2 korg lah..xtaw jgk nk wt camane??ok aku bagi contonye..
korang try lah wat yg lg creative okey (CONTOH special POST dlm FACEBOOK)

Step 3 : Share Our blog's BUTIK ALESYA at your page ( your blog/ your facebook)


Step 4 : Then suggest fan page butik alesya ~shawls & scarves pada uol nyer friends.. suh lah mereka join/ "LIKE" our fan page k.alahai bukan kena bayar pon nk "like2" page kt fb kan??jangan kedekot boley?boley x?ok tenkiu..


Step 5 : Send your detail (nama, alamat, dan no.phone) kat  butikalesya@gmail.com supaya pihak BUTIK ALESYA senang nak poskan shawl2 tu nanti..kalo x anta camane la nk anta bndalah tu wey..

Bila dah selesai sumenye.ape perlu buat lagi ye??ade lagi ke??okey,sile scroll down lagi...bawak bertendang okey..hehe

jeng jeng jeng....

First 20 ENTRY yang suggest 200 friends (if lagi ramai lagi dialu-alukan ) akan dapat FREE SHAWL+ Clip RAMBUT TUDUNG..wah siap nk bagi clip rmbut lagi tuu...aku suke wey..korang camane??


(sila print screen dan email ke butikalesya@gmail.com sebagai bukti yg anda dah suggest 200 friend tau)
tapii...alamak..ade tapi plak dah..
tapiii korang perlu cepat lah.sekali lg aku igtkan
21-50 entry je akan dapat FREE SHAWL
kalo terlepas peluang rugi la korang..

DAN
The MOST CREATIVE POST mesti dpt punye lah.

KOLEKSI- KOLEKSI YANG ade kt BUTIK ALESYA 
sile klik link di bawah untuk lihat gamba-gamba.temkiu..;)
KOLEKSI-KOLEKSI SHAWL yang ziey dapatkan di BUTIK ALESYA
hang out 2gether dgn gaye memakai shawl cotton plain..we love dis shawl..


kua date dgn shawl crumple najla'
suke coral ala-ala zebra gitu..;)


inner cotton bersame shawl cotton.xpanas wey..


shawl cotton plain yang ade corak kt hujung shawl..santek kan??




okey.ni xde kene mngena..juz love..haha..


oh dis shawl lagii santek..like pelangi..hmmm


aku paling suke inner cotton ni..hehe..my feb colour..;)


jangan ingat aku je yg ade..sume kwn2 rumah aku beli tdung disini jgk..;)


bez fren ever


membe kelas yg mengaya kan shawl fyna.
sori to amalina alias sbb curik pic ni kt fb beliau..hehe..
promot.;)
MY favourite SHAWL
.hehe.sempat lagi yer..juz nk gtaw je shawl or koleksi len yg aku blom dptkan..
pink yg santek.
nk ni gak.he
kalo bleh nk kumpul sume kaler yang ade..hehe
suke shawl ni..dan xlupe jgk clip flower tu..hehe
lastly,temkiu kepade owner BUTIK ALESYA  sbb bg peluang utk kite sume utk join contest utk mendptkn free shawl.bukn susah pon,juz ikot step dan tggu....lihat hasil nye.mane lah taw tuah korang..xsalah mencube kan.:)
jd pade korg2 yg belom join mai la join sekaki wey..bukan kene bayar pon kan.kalo da malas sgt nk menaip korg copy paste jelah..haha..tp x kreatif la kan.hehe.
k bye u oLss..

Saturday, January 29, 2011

balek kampong..hureyy...!


28feb 2011,ke jeti besame kwn2 utk balek kampong..gile sonok la kn kalo cuti.tp sedikit sedey sbb incik syg xdpt teman besame d sbbkn hal len...wuuu...
weh korg nk taw x buat petame kali nye aku nek bas 2 tingkat..yer.kali petame.ok..dan tolong lah jgn bagi aku nek bas cenggini lg..aku xska.bas tambahan..bayar bukan men mahal lg tp xdpt khdmat yg smpurne..taik tol.
pg esoknye aku smpi lewat..kul 6 bru smpi d KB..hah..biasenye kul 4 mmg dh smpi..ish3
hrni kat pekan kg aku ade pasar pagi.hape lagi shopping lah keje nye.mmg berbaloi2 tao.kalo ade sape nk ikot aku balek jom lah.(bagi korg2 yg kenal jer.yg xknal x d galakkan ok.)
nk taw aku beli ape?usha kt bwh lg yer..



aku suke polka dot.kalo boley sume jenis brg aku nk polka dot.terlalu minat hingge baju ni aku sapu due warne tros.harge??nk taw juz mesej aku je erk..boleh d dapati d ketereh..;)

 dress polka dot

red roses
oh tersgt lah santek sandle ini..tnpe ragu2 aku angkat jgk.korg nk taw bpe harge die??
cube teka brape bleh dpt??bagi aku mmmg tersgt elegant,murah plak tu..sukenye..;)
bunyi mcm byk sgt aku beli erk..tp hakikatnye tu je smpat..duit abes sbb len lg..
ok u oLLss..bye.

spend time with my Boo.

khamis,27 feb 2011..sebelom cuti sekolah yg bakal tibe ni aku suke luang mase besame incik syg..eh sowi yer,kami maseh skolah..ahaaa..kami pegi tgk wayang besame, makan besame dan jalan besame..sonot nye..

singgah jap men game sbelom masuk panggung..incik syg kempunan nk belumba kete la plak..
sonok sgt ea smpai men kalah..hehe

bialah cite ni da lame kua,dan bia la org nk kate aku ni ketggalan skalipon lantak lah..selagi ade kt wyg tgk jela kn..movie ni bez sgt..aku bagi 10 bintang..jln crite yg sgt complicated.sukar d jgke endingnye.filem seram melayu ptame yg bejaye menakotkan kami..korg dh tgk??sape blom lg cpt2 la tgk.xrugi..ceh promot plak ek..


jumaat,28 feb 2011...buat kali pertame nye aku teman incik syg men futsal...jam 12 tgh mlm die jemput aku.lokasi at best bola-bola,mak mandin.penang..ni la futsal petame aku jejak.tq incik syg sbb bg peluang sy ikot die mlm tu.kalo x mmg xkn pegi lah.kaw nk kate aku jakun?huhu..ade aku kesah??jnji aku sonok..aku taw betape bangge nye incik syg bile awek die duk mengadap die menyaksikan aksi - aksi ganas die menyepak bola..wahaaha..kunon tnjuk macho la tuu..;P
best bola- bola

menunggu sampai jam 3 pagi..c mate aku smpi merah taw..

Wednesday, January 26, 2011

zaquan dan ayu raudhah.



21jan hrtu pelakon malaya dgn pemain bola sepak malaya kite da kawen...TIBE-TIBE harini aku nk mengaku kakak aku da kawen wey..huhu..jgn mara okey..sweet nyee....santek..somel..sulat..
dan dgn tibe-tibe jugek rase mcm nk kawen..haha..tidakk...maseh mude okey!.
gambar kahwin ayu raudhah zaquan adha
from Piccalasso


pada 26hb Januari 2011 jam 8.00 malam bertempat di Beach Hut Mines Wellness Hotel, Mines Resort City, Seri Kembangan, Kuala Lumpur di dalam suasana bertemakan Ocean, Blue, Mediterranean “Hangatnya Cinta”.
info aku dpt dari laman web gosip..beautifulnara..memang tiap hari bace blog ni.syok!..
gambar kawin ayu zaquan
cantek nye...

ayu raudhah zaquan
wah3.gaun yg santek wey..
ayu raudhah zaquan
sweet pink..i like..


Tuesday, January 25, 2011

nyaHH kaw!!!!

mensampah + menyampah....
aku pmikiran tahap tggi ke tahap rendah ke..ade aku kacau kaw??
aku cantek ke hodoh ke ...ade aku rampas balak kaw??
jnji aku tidak berhati bUSok sprti kaw..ok..

PLEASE STOP DISTURBING ME NOW AND GO AHEAD

Wednesday, January 12, 2011

photoshoot wif hoppy..

lps je kelas hrni aku photoshoot dgn membe2 rumah aku..gile sonok wey..aku ni dh la kaki posing2.mmg suke wey...lokasi shooting kami adalah.....jeng jeng jeng.taman dpn rumah sewa aku....jgn igt dpn umh sewa aku xde tmpt cantek erk....tgk la gmba2 d bwh..
hai.sy nazihah.awk?




cerita tntg pokok dan sahabat.
ok x?





nurfarihan fauzi










Saturday, January 8, 2011

weekend

i lab dis weekend much2 lah.hhe...mengisi mse weekend dgn incik syg n paktam..yeah...snap2 pic dgn my hoppy...sgt cun.lab u hoppy...
menggayekan shawl dgn scarf flowers.i loikee
at route 69.on9 fb 2gether..<3
matahari terbenam at fringgi..tersgt lah cantek.thnx hoppy..

syaye suke nyelit2 kt pak tam
incik syg wif paktam
amacam?ade style x?
seharian mnunggu utk makan bersame incik syg.
tahan lapar dulu sbb nk snap2 pix..;)

Monday, January 3, 2011

my new hoppy..



thanx to my dear incik sayang sbb teman pegi wat simkad baru dan beli my new hoppy seharian....thnx syg.maaf sgt mnyusahkan..ini sume kaw punye pasal lah penyangak!..shiial..!.;(
nway..dis my new dot dot..aku bg die name hoppy sbb somel sgt..
helo hoppy syg..xmo ilg lg tao..i pomis jage u dgn baek n xkn sape leh amek u dr i lg ok?jgn noti2 tao.syg u..
aku da ckp xmo bli hs lg dah smpai la aku kawen dgn incik syg..da jnji dpn incik syg td....hoppy jd saksi kn kn..mmuah..

MusIc akTifKaN diRikU