Followers

Recent Visitors

Friday, November 25, 2011

2 : Dia Gadis Bergigi Besi



assalamualaikum...
maka bermula lah satu gelaran baru untuk aku.
iaitu gadis bergigi besi.
baru saje lepas buat appointment dengan doc.dan sekarang cukup 8 jam lebih aku memakai braces pINK u owlz..wuuhuu....tengok gambar ni...
.
.
.
.
.
.
.
buat masa ni tak rase lagi saket macam sakit aku cabut gigi minggu lepas.yang aku hairan,semua orang cakap pakai bendalah ni saket.tapi aku nk masuk 9 jam dah belom lg rase saket.tapi esok lusa tak taw la camane...cume sekarang aku rase agak susah nak bercakap sebab besi bergesel dengan bibir..lame -lame pedih jugak tu.tapi alhamdulillah im still okeh..:)


okey jangan kutuk.nak kutuk jugak tunggu 3 bulan lagi ok...he..
yes gigi tak tersusun..ok aku mngaku, aku macam " Ugly BettY" kan?
fine.tapi betty cantek jugek tuh.trimekaseh.heehee..

pakai braces ni aku perlu teliti menjage gigi aku..sebelom ni yang aku tau jage hanye berus gigi tiap hari jer.tp sekarang aku kena floss gigi,kumur dengan colgate plax dan gune 2 jenis berus gigi khas untuk braces dan gigi.aduh macam -macam..kalo tidak!!! gigi rosak.xcantek okeh.

 pasni aku dah tak boleh nak makan sedap2 lagi..rutin harian hanyalah BUbur sahaje....
agak leceh bukan? tak pelah.boleh jaga kesihatan untuk diet..yey!!..
oh my FAST FOOD..im already missh u..)
.
.
.
.


sekian...dan terimalah senyuman besi senget dari aku.
:)

lurve,

2 comments:

MusIc akTifKaN diRikU